Mylogenics Rijswijk

Met de Mylogenicsbehandelmethode van Overload Worldwide hebben wij al veel klanten geholpen om weer pijnvrij door het leven te gaan. Een behandeling is niet geheel pijnvrij, maar wel bewezen effectief en focust zich op de volgende punten:

Rehab
Door specifieke spierfunctie te vragen door middel van training, zal het lichaam zich sneller aanpassen en beter herstellen. Dit betekent dat je sneller van je blessures af bent en weer pijnvrij kunt bewegen.

Release
Active release heeft als voornaamste doel het herstellen van de structuur, beweging en functie van het lichaam. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in het spierweefsel. Dit is een vrij intensieve behandeling en kan enige beursheid en stijfheid opleveren.

Activation
Tijdens de behandeling focussen wij op de oorzaak van de klacht en niet zozeer op het gevolg. Vanaf dat moment pakken wij de oorzaak aan, waardoor de kans op terugkerende klachten minimaal is. We versterken de schakels met de Neuro Activation Technieken. Als de neurologische aansturing een probleem bevat, ervaar je hierdoor een directe verbetering van de spierfunctie en een afname van pijn.

Blessure behandeling Den Haag
Boek een sessie

Dry needling is de laatste jaren vooral populair onder fysiotherapeuten. Gelukkig is deze behandel methode nu ook beschikbaar voor andere therapeuten wat het werk voor ons nog efficiënter maakt.

Dry needling is GEEN opzichzelfstaande behandeling maar een tool die ingezet kan worden om klachten beter te bestrijden. Helaas zien we tegenwoordig vaak dat men het maar even doet en de klant dan weer naar huis stuurt. Dry needling gaat bij ons altijd samen met de andere tools die wij hebben, Mylogenics, Fascia release of Cupping.

WAT IS DRY NEEDLING ?

Veel naalden waarmee geprikt wordt zijn hol waardoor er een vloeistof doorheen kan. Dry needling naalden zijn dat niet, vandaar dat zij deze naam hebben 'droge naalden'

Er is veel overeenkomst met Accupunctuur, de grootste overeenkomst die er is zijn dezelfde soort naalden die gebruikt worden en het prikken op Triggerpoints.

Een triggerpoint is pijnlijke/gevoelige spierknoop. Deze kan op meerdere manieren ontstaan en hier is dan ook geen eenduidig antwoord op. Vaak ontstaan deze door overbelasting of juist te weinig beweging maar ook het milieu, medicatie en slechte voeding kan een trigger zijn.


Cupping is een oude oosterse behandelmethode waar gebruik wordt gemaakt van cups. Door cups op de huid te plaatsen en deze vacuum te trekken krijg je een 'doorbloeding' op die plek. Hierdoor kun je triggerpoints stimuleren om weer beter te gaan functioneren

Cupping kan 'blauwe plekken' achter laten en is zeker niet altijd pijnloos. Zo werken wij met technieken die zowel bindweefsel als huid kunnen releasen.

Cupping kan ook worden ingezet als bestrijding tegen spierpijn, door de cups over de spieren te laten 'glijden' krijg je een verbeterde doorbloeding van de betreffende spier. Hierdoor wordt afval sneller afgevoerd waardoor het herstel versnelt.

Boek een sessie